بست

بست لوله برای ثابت نگه داشتن و محکم کردن خط های لوله کشی مورد استفاده قرار میگیرد. جنس بست لوله کشی فلز یا پلیمر و یا ترکیب هر دو است. گاها بست ها از تکیه پلیمری استفاده میکنند که می‌تواند نقش لرزه گیر بودن و همچنین آسیب نرسیدن به لوله را نیز داشته باشند. بست ها انواع مختلفی دارند از جمله بست های پایه دار، رگلاژی (گلابی)، رکابی، اسپیرینکلر (آتش نشانی) و نگهدارنده های فلزی نظیر بست های آویز قابل تنظیم، بست دوتکه دو پیچ و چهارپیچ، سدل ها، انواع کرپی ها و بست سقفی، بست دیواری و …. که در صنایع سبک ساختمانی و تأسیساتی مورد استفاده قرار می گیرند. در انتخاب نوع بست به نوع ماده داخل لوله (آب، فاضلاب، گاز، صنعتی و مخابراتی)، سایز لوله، جنس لوله و نحوه اجرای سیستم لوله کشی مورد توجه است.

بست ها نظم خوبی به سیستم لوله کشی می‌دهند و به خاطر پهنایی که دارند تنش حاصل از وزن لوله را بهتر تقسیم می‌کنند. گاهی برای لوله کشی بجای استفاده از بست، از سیم مفتول استفاده میکنند که این کار علاوه بر نازیبایی، موجب تکان خوردن لوله در اثر تنش ها و آسیب دیدن لوله (بخصوص لوله های غیر فلزی) میشود.

لوله های فاضلاب از نوع پوش فیت نیاز به استفاده از بست بیشتری دارند، چرا که لوله و اتصالات پوشفیت نباید بیشتر از چند سانت درون هم جابجا شوند. برای یک کارایی خاص بازه قیمتی زیادی از بست ها وجود دارد، بنابراین انتخاب بست مناسب و مقرون بصرفه میتواند در هزینه اجرای سیستم لوله کشی تاثیر زیادی داشته باشد.

سایر مقالات
شیر آذر , معرفی محصولات شیرآلات آذر
کاربرد کاربرد بست ها مصرف در کلیه صنایع سنگین و سبک اعم از صنایع پالایشگاهی، پتروشیمی و تأسیساتی برای لوله های آب و گاز و کابل های برق و مخابرات میباشد.
مزایا نسبت به سیستم های مشابه بست لوله وسیله ای جهت مطلق نگه داشتن لوله بست لوله یک ساپورت تخت که از حرکت و دوران لوله در کلیه جهات در اثر حرارت, ارتعاش و غیره جلوگیری می کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات