داکت اسپلیت سیستمی است که از دو بخش تشکیل شده است:
- یونیت داخلی (اواپراتور یا هواساز)
- یونیت خارجی (کندانسور یونیت) که شامل کویل کندانسور، فن کندانسور و کمپرسور می باشد.
- ارتباط بین یونیت داخلی و یونیت خارجی توسط لوله های مسی عایق شده صورت می گیرد. نحوه ی کارکرد آن به این صورت است که کندانسور، گاز خنک شده را به یونیت داخلی ارسال می کند، در یونیت داخلی گرمای محیط توسط گاز گرفته شده و به هوای سرد تبدیل می شود و هوای سرد توسط فن به محیط داده می شود.
- در سیستم داکت اسپلیت بجای استفاده از چندین پنل دیواری در یک واحد، از یک هواساز مرکزی در پشت سقف کاذب استفاده می گردد که به وسیله کانال، تمامی اتاق ها و فضاهای مورد نیاز تهویه می شوند.
نکات قابل توجه برای خرید :
- انتخاب دستگاه توسط کارشناس فنی و مشاوره انجام گیرد.
- به راحتی میتوان گفت 50 درصد کارایی دستگاه وابسته به اجرای درست و اصولی دستگاه است.
کاربرد در ساختمانهای مسکونی، تجاری و اداری برای تأمین سرمایش و گرمایش ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. مزایا نسبت به سیستم های مشابه فضای اشغالی کم (داخل دیوار) – مستقل بودن هر واحد ساختمان – هزینه اولیه ارزان – تعمیر و نگه داری کم – کارکرد آسان – طول عمر مناسب معایب نسبت به سیستم های مشابه کنترل زوم ندارد:
هنگامی که دستگاه داخل آپارتمان روشن میشود تمام فضا (اعم از سالن و اتاق های خواب) هم دما میشوند. با وجود ترموستاتی که در بزرگترین فضا قرار گرفته است دمای هوا اندازه گیری میشود و این از بزرگترین معایب سیستم داکت اسپلیت است.
در مقایسه با مینی چیلر یا چیلر مصرف برق آن تا حدودی بالاتر می باشد ولی نسبت به اسپلیت دیواری معمولی مصرف برق آن کمتر است.
در سیستم هایی که پکیج گرمایشی وجود دارد، با توجه به اولویت پکیج ها برای تأمین آبگرم مصرفی، دیگر آب گرم در کوئل سیستم داکت جریان نداشته و دمای باد گرم آن کاهش پیدا میکند.
در اکثر داکت اسپلیت ها صدای دستگاه آزار دهنده می باشد.توضیحات در سیستمهای گرمایشی باید یک کوئل در جلوی دستگاه هواساز داخلی آن اضافه شود.. گرمایش این کوئل میتواند از پکیج یا موتورخانه مرکزی تامین شود.