لرزه گیر

لرزه گیر ابزاری است برای جلوگیری از ارتعاش و لرزه های ناخواسته بر روی خطوط لوله. اگرچه این دستگاه ها معمولا برای خطوط گاز و نفت پرکاربرد تر هستند، اما برای خطوط لوله آب که پمپ های پرفشار بر روی آنها نصب شده است نیز کاربرد دارند.

لرزه گیر ها ابزاری هستند که وجودشان در خطوط لوله ضروری است، زیرا بدون آنها تحمل اتصالات پایین می آید و به اصطلاح خستگی در خط رخ می دهد، که  این امر باعث بروز نشتی در خطوط، و همچنین موجب بهم ریخته شدن اطلاعات دریافتی از دستگاه های اندازه گیری و ابزار دقیق (مانند ترانسمیتر فشار، فلومتر و سایر ابزار آلات) میشود.

لرزه گیر موجب کاسته شدن ضربات مختلف سیال بر روی لوله و بخصوص اتصالات نصب شده بر روی آنها می شود. این دستگاه ضرباتی را که به ضربه قوچ مشهورند حذف می کند. ضربه چکش یا Hammer  می تواند به تنهایی مشکلاتی در خط ایجاد نماید.

انواع لرزه گیر:

برخی از لرزه گیرها بسیار ساده هستند مانند تکه ای از یک لاستیک یا به اصطلاح رابر که برای نصب زیر پایه های موتور ها، سانتریفیوژها، وسایل مکانیکی خط تولید، حتی ماشین چاپ استفاده می شوند. برخی نیز پیچیده تر هستند و مدل های مختلفی از آنها با تحمل فشار بالا و یا تلرانس بسیار زیاد برای لرزش های سنگین ساخته می شوند.

لرزه گیرهای لوله عموما در دو نوع آکاردئونی و لاستیکی عرضه می‌شوند. لرزه گیرهای آکاردئونی در تحمل درجه حرارت و فشار بالا و جذب حرکت های محوری، جانبی و زاویه ای با در نظر گرفتن آرایش مناسب اند که باعث کاربرد وسیع این لرزه گیرهای آکاردئونی در سیستم های Piping و DUCTING در صنایع مختلفی از جمله آب، نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاه ها، صنایع ذوب آهن، مجتمع فولاد، سیستم های تهویه مطبوع و… گردیده است.

کاربرد لرزه گیرها، برای جلوگیری از SUCTION و DISCHARGE پشت پمپ ها مورد استفاده قرار میگیرند (ساکشن SUCTION به عمل مکش یک پمپ می گویند. DISCHARGE یک پمپ همان خالی کردن ناگهانی است که پس از قطع شدن فشار پمپ اتفاق می افتد)
مزایا نسبت به سیستم های مشابه لرزه گیرهای لاستیکی برای محیط های خورنده نیز مناسب هستند
معایب نسبت به سیستم های مشابه لرزه گیرهای لاستیکی دما و فشار محدودی را تحمل می‌کنند.
توضیحات تصور کنید که یک شلنگ نازک مانند شلنگ کولر را از هوا خالی کنید، در اینصورت در راه این شلنگ حرکت های موجی شکلی را می بینید. حال فرض کنید همین فشار بر لوله ها وارد شود، این لوله ها نمی توانند حرکت ها را حذف کنند، بنابراین فشار را بر روی بدنه و اتصالات خود وارد میکنند. ابزارآلاتی مانند لرزه گیر ها می توانند این فشار را تقسیم کنند.
سایر مقالات
عایق کاری لوله آب | روش عایق کاری لوله آب و انواع عایق ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات